Online boodschappen doen is in Nederland steeds populairder. De voordelen en mogelijkheden zijn enorm. Het is een manier om tijd te besparen, gemakkelijk je boodschappen te bestellen en thuis te laten bezorgen. In dit blog vertel ik je wat je over online boodschappen doen moet weten.

Hoe werkt online boodschappen doen?

Het is eenvoudig: ga naar de website van de supermarkt waar je je boodschappen wil bestellen. Vul vervolgens je boodschappenlijst in en voeg producten toe. Kies een bezorgtijd en betaal online. Je boodschappen worden vervolgens thuisbezorgd.

De voordelen van de supermarkt bezorgservice

 

Online boodschappen doen heeft een aantal voordelen.

 

  1. Ten eerste bespaar je tijd. Je hoeft niet naar de supermarkt te gaan, maar je boodschappen worden thuisbezorgd.
  2. Daarnaast kan je ook gemakkelijk je boodschappenlijstje samenstellen en producten toevoegen. Je hoeft niet meer zelf de winkel in om je boodschappen te zoeken.
  3. Verder bespaar je ook geld. De meeste supermarkten bieden kortingen en aanbiedingen op bepaalde producten. Zo betaal je minder voor je boodschappen. Ook is het makkelijker je uitgaven bij te houden. Je kan precies zien wat je hebt besteld en wat het kostte.
  4. Het fijne is ook dat je minder gevoelig bent voor impulsaankopen. In de winkel neem je dikwijls producten mee die je eigenlijk niet nodig hebt. Online zul je daar veel minder last van hebben.
  5. Je kunt kiezen uit veel verschillende supermarkten. AH, Jumbo, PLUS, Coop, Picnic, Crisp en anderen bezorgen door vrijwel heel Nederland.

 

Welke online supermarkten zijn er in Nederland?

 

Er zijn in Nederland verschillende online supermarkten. De bekendste is Albert Heijn. Ze bieden een uitgebreid assortiment aan producten, van voedsel tot non-food. Hun bezorgservice is snel en betrouwbaar. Ook AH Bezorgbundel is een optie. Je profiteert dan van goedkope bezorging op een vast moment in de week. Andere populaire online supermarkten zijn de Jumbo (groot aanbod, lage prijzen en PLUS (bezorgt in sommige plekken binnen 2 uur). Wil je jouw boodschappen dezelfde dag in huis? Dan kan je ook kijken naar flitsbezorgers zoals Flink, Gorillas en Getir. Zij bezorgen supersnel tegen verrassend lage tarieven. Daarnaast heb je nog wat minder bekende supers zoals Crisp (vers) en Butlon (grote verpakkingen tegen scherpe prijzen).

Gaat de supermarkt verdwijnen?

Hoewel online boodschappen doen steeds populairder wordt, zal de supermarkt niet verdwijnen. Mensen houden van het sociale aspect van winkelen. Ze willen producten kunnen zien en aanraken voordat ze ze kopen, en ze willen contact met andere klanten. Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen. Door zelf te winkelen, ben je flexibeler. Je kan producten direct kopen en meenemen. Je hoeft geen bezorgkosten te betalen en je kan je boodschappen snel en gemakkelijk thuis laten bezorgen.